Vad är personuppgifter?

När du kommer i kontakt med Nordbro AB kan du komma att ge information om dig själv och ditt företag. All information du lämnar till oss kommer inte att utgöra sådan information som omfattas av dataskyddsförordningens bestämmelser (GDPR), men de uppgifter som gör det, behandlar vi i enlighet med både förordningen och vad som av övrigt följer av lag.

Uppgifter du lämnar till oss när du beställer våra tjänster, kontaktar oss via hemsidan, per e-post, brev eller telefon kan vara sådana som exempelvis:

 

– Information om dig som person (namn, personnummer, mobilnummer)
– Kontaktuppgifter till dig eller ditt företag (namn, adress, e-postadress, telefonnummer, din arbetsplats)
– Betalningsinformation (fakturaadress, referensperson eller annan faktureringsinformation)

Hur behandlar Nordbro AB personuppgifter om dig eller ditt företag?

Nordbro AB kommer att begära information om dig som är nödvändig för att du ska kunna ingå ett avtalsförhållande med oss och för att vi på ett bra sätt ska kunna utföra det uppdrag du har anlitat oss för. Vi kan också komma att behandla personuppgifter om dig för att uppfylla andra rättsliga förpliktelser vi har, exempelvis i fråga om bokföringslagens krav, och utefter samtycke eller en intresseavvägning; sådana uppgifter som behövs för att du ska kunna göra eventuella reklamationer gällande mot oss, eller för att vi ska kunna återkoppla till dig om nyheter avseende våra tjänster och vårt tjänsteutbud.

 

Dina personuppgifter kommer inte att säljas till tredje part om du inte har samtyckt till detta.

 

Nordbro AB ska säkerställa att behandlingen av personuppgifter är laglig enligt gällande dataskyddsregler men du som kund ansvarar för att du endast tillhandahåller Nordbro AB sådana personuppgifter som är nödvändiga för ändamålet med behandlingen. Om en del av den tjänst du beställer av Nordbro AB medför att du överlämnar personuppgifter till oss, ansvarar du för att du har rätt att överlåta personuppgifterna och uppdraget att behandla personuppgifterna till Nordbro AB.

 

Det framgår av Nordbro AB:s allmänna avtalsvillkor att du som kund är ansvarig för att du har säkerställt att behandlingen av en personuppgift är laglig innan du ger Nordbro AB i uppdrag att behandla den. Om du lämnar Nordbro AB i uppdrag att behandla personuppgifter som är av sådan känslig art som avses i artikel 9 eller 10 GDPR är du skyldig att noggrant undersöka vilka säkerhetsåtgärder som behöver vidtas för att behandling av sådana personuppgifter ska vara laglig, och du ska rådgöra med Nordbro AB innan du ger oss i uppdrag att behandla sådana personuppgifter för att säkerställa att de säkerhetsåtgärder Nordbro AB vidtagit är tillräckliga.

Du är aldrig tvungen att lämna personuppgifter till Nordbro AB. I vissa fall är dock uppgifterna nödvändiga för att fullgöra ett avtal, eller så kommer uppgifternas utelämnande att kraftigt påverka resultatet av den tjänst du givit Nordbro AB i uppdrag att utföra. I de fallen kommer Nordbro AB:s personal att informera dig om detta i samband med att du uttrycker en önskan om att inte lämna begärda uppgifter.

 

Biträden, underleverantörer och myndigheter samt plats för lagring

Nordbro AB kommer att dela personuppgifter om dig till leverantörer eller underleverantörer i den mån det är nödvändigt för att kunna utföra våra avtalade åtaganden gentemot dig. Detta inkluderar konsulter anlitade av Nordbro AB för att utföra de avtalade tjänsterna eller deltjänsterna, t.ex. anlitande av sakkunniga vid tvister, och även sådan överföring av personuppgifter som har sin grund i rent bokföringstekniska åtgärder/faktureringsprogram/revisor med mera.

Nordbro AB lagrar i största möjliga mån alla dina personuppgifter inom EU/EES. Personuppgifter kan i vissa situationer komma att behandlas utanför EU/EES av tredje part, till exempel av underleverantör till Nordbro AB. Nordbro AB har dock vidtagit alla rimliga legala, tekniska och organsitariska åtgärder för att din information i dessa fall ska hanteras i samma nivå som det skydd som erbjuds inom EU/EES.

 

Vilka uppgifter behandlar Nordbro AB om dig och varför?

När du beställer tjänster, eller tecknar avtal med Nordbro AB är Nordbro AB personuppgiftsansvariga för följande uppgifter:

När du kontaktar oss via webbformulär, telefon eller e-post behandlar vi följande uppgifter:

 

När Nordbro AB kontaktar dig med erbjudanden eller nyhetsbrev behandlar vi följande uppgifter:

Vad avser intresseavvägning i tabellerna ovan, avser 1 år den tidsperiod som löper från ditt senaste köp av en eller flera tjänster av Nordbro AB.

Nordbro AB kan också samla in information om dig från tredje part i följande syften:

Sedvanlig kreditupplysning, inkluderat bolagskopplingar och fastighetsägande, i syfte att bedöma kreditvärdighet inför ingående av avtal samt under pågående avtal.

 

Dina rättigheter

Du har rätt att kostnadsfritt, en gång per år, begära registerutdrag.
Du har rätt att få dina personuppgifter korrigerade om de är felaktiga, ofullständiga eller missvi-sande, och du och/eller dina anställda har rätt att begränsa behandlingen av personuppgifter tills de blir ändrade.
Du kan när som helst återkalla ett samtycke genom att kontakta oss.
Du har rätt att invända mot direktmarknadsföring.
Du har under vissa särskilda förutsättningar rätt att bli glömd och få dina personuppgifter rade-rade, men radering av personuppgifter kan inte ske om det krävs för att fullgöra avtalet eller om annan svensk eller europeisk lag, domstols- eller myndighetsbeslut säger annat, samt om lagringen baseras på berättigat intresse. Skulle du tycka att det inte finns berättigade skäl, eller att berättigat intresse är felaktigt har du rätt att invända mot behandlingen.
Du har också rätt att lämna klagomål till tillsynsmyndigheten, för närvarande Datainspektionen, om du anser att Nordbro AB:s behandling av dina personuppgifter.

 

Ändringar i denna Dataskyddspolicy

Vi kommer att uppdatera vår Dataskyddspolicy löpande när det behövs för att återspegla kund-feedback och ändringar i våra tjänster.
Om det sker större ändringar i policyn eller i hur vi på Nordbro AB använder dina personuppgifter, meddelas du via anslag på webbsidan eller e-postmeddelanden innan ändringarna träder i kraft där det krävs enligt lag.

Vart kan du vända dig med frågor om Nordbro AB:s Dataskyddspolicy, vårt integritets-skydd, vårt dataskydd eller om du har invändningar mot Nordbro AB:s behandling av dina personuppgifter?
Nordbro AB (556695-7444) är personuppgiftsansvarig och går att nå på följande sätt:
Adress: Nordbro AB, Gibraltargatan 7, 211 18 Malmö
Telefon: +46 (0)40-23 80 70
E-post: info@nordbro.se

 

Anlitade underbiträden

I de flesta fall där du anlitar Nordbro AB för utförandet av tjänster inom områdena juridik, eko-nomi och inkasso, kommer Nordbro AB att inta ställningen av personuppgiftsbiträde till ditt före-tag eller din organisation. I dessa fall accepterar du också enligt Nordbro AB:s allmänna villkor att Nordbro AB anlitar följande underbiträden för behandling av de personuppgifter du givit Nord-bro AB i uppdrag att behandla:
–    AB Syna, organisationsnummer 556049-7314, Box 244, 201 22 Malmö.
–    Sigma IT Consulting Sweden AB, organisationsnummer 556451-9345, Lindholmspiren 9, 417 56 Göteborg.
–    Delgivningsbyrån Deltrakravek AB, 556752-3211, Box 738, 120 02 Årsta.
–    Aptic Aktiebolag, 556612-3898, Gamla kungsvägen 54 3 TR, 541 32 Skövde.
–    Microsoft Ireland Operations Limited, company number 256796, One Microsoft Place, South County Business Park, Leopardstown, Dublin 18 D18 P521.
–    Telavox AB, 556600-7786, Box 142, 201 21 Malmö.